Dabbling in the crafts

Dabl. brinner för hantverket bakom hårvård och styling. Målet är att utveckla hårstylister, frisörer och makeup-artister till att bli bäst på sitt hantverk.

Genom att förmedla upplevelser i form av utbildningsresor och event som skapar inspiration, attraktion och passion finns det en plattform för personer i branschen att träffas och utvidga sitt nätverk. Uppdraget vi fick av dabl. innebar:

  • Varumärkesdefinition / varumärkesplattform
  • Budskapsformulering
  • Namngivning
  • Grafisk form
  • Webbdesign och utveckling av webb

Namnet bottnar i kundens egna tilltalsnamn men har även en betydelse i ordet ”dabble” som betyder att ta del av en aktivitet, med en viss ödmjukhet. Man är med och bidrar. Alltså det som kunden gör i sin bransch.

Den grafiska profilen tar avstamp i vad Dabl. erbjuder branschen. Svalorna, som är flyttfåglar och en symbol för resande, knyter samman den resa som Dabl. erbjuder sin kunder. Färgen är framtagen för att ge ett seriöst och klassiskt uttryck men med en mjuk känsla.

Webbsidan vi tog fram till dabl. är en enkel sida med kontaktinformation. I tillägg till den tog vi även fram en webbsida till kommande event som kunden producerar. Denna sida använder sig av samma känsla och färg som den grafiska profilen så att man enkelt känner igen sig och förstår vem det är som står bakom eventet.

Under eventet som var i mars var Navii med och talade i panelen om vikten av god design och hur man bör tänka när man formger.